tisdag 1 januari 2008

Muslimer och våld

Mohamed Omar demoniserar på Expressens debattsida västerländska media i ett försök att rättfärdiga islams förlåtande attityd till terrorism. Han skriver:

Tyvärr tenderar medierna att genom sin fokusering på det spektakulära förmedla en skev verklighetsbild...Sanningen är dock att den absoluta majoriteten av världens muslimska ledare, organisationer och lärosäten gång på gång å det bestämdaste fördömt terrorism.

Hans poäng är således att en stor majoritet av islams företrädare inte tycker att terrorism är ett bra vapen, men är det någon som har trott det? Självklart är en stor majoritet av de muslimer som bor i västerländska länder emot terrorism. Det skulle ha varit nästan omöjligt att leva tilsammans annars. Problemet är att den lilla minoritet av muslimska trosbekännare som har en förlåtande attityd till våld och terrorism är mångdubbelt högre inom islam än inom andra religioner. Enligt en nyutkommen studie från Hamburgs Universitet som bygger på 1750 telefonintervjuer är 40% av Tysklands muslimer fundamentalistiskt inställda och 6% accepterar våld som vapen. Ingen annan religion hyser så många extremistiska åsikter.

Mohamed Omars debattartikel i Expressen:
http://www.expressen.se/debatt/1.986435/medierna-demoniserar-islam-som-terrorism

Min egen post om muslimer i Tyskland:
http://reflexions-of-red.blogspot.com/2007/12/muslimer-i-tyskland.html

Inga kommentarer: