tisdag 8 januari 2008

Mohamed Omars försvarskampanj

Mohamed Omar fortsätter att freda sin religion i dagens upplaga av Aftonbladet, och islam har enligt honom oförtjänt dåligt rykte. Anledningen till att islam är en farlig religion har dock ingenting med religionen som sådan att göra. Islam är både en human och förlåtande religion, men problemet är att många av dess utövare är fundamentalistiskt inställda. Enligt en nyligen släppt rapport från Universitetet i Hamburg är 40% av den tyska muslimska befolkningen fundamentalistiskt inställd och hela 6% rättfärdigar våld som metod. Jag är säker på att en liknande undersökning skulle ge snarlika siffror även i Sverige. Att muslimer som grupp inte bara är den sjysste kebabkocken på hörnet får inte komma som en överraskning för någon.

Mohamed Omars debattinlägg i Aftonbladet:
http://www.aftonbladet.se/debatt/article1582947.ab

10 kommentarer:

Anonym sa...

"hela 6% rättfärdigar våld som metod"

Det är en otroligt låg siffra tycker jag. Vi svenskar ligger säkert på minst 30% för våld.

Anonym sa...

Du får gärna uppge en källa till den Hamburg rapport du nämner. Hur definierar man fundamentalist skulle tex va intressant å veta.

reflexions of red sa...

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,524883,00.html

Anonym sa...

Tack för källan, hade väll inte riktigt tid att titta i detalj på hur en fundamentalist definieras. Om det betyder att man praktiserar religonen eller vilka frågor som gör en till fundamentalist. Men kul är ju att man väljer vad man vill visa.
"Some 92 percent of respondents agreed with the statement that terrorist acts in the name of Islam were a serious sin and an insult to Allah."

Vilket du uppenbarligen inte ville förmedla.

Åter tack för länken

Anonym sa...

"Anledningen till att islam är en farlig religion har dock ingenting med religionen som sådan att göra."

Mohammed spred själv islam med våld, vilket även hans följare uppmanas att göra.
"...the Messenger of Allah said: I have been commanded to fight against people till they testify that there is no god but Allah, that Muhammad is the messenger of Allah, and they establish prayer, and pay Zakat and if they do it, their blood and property are guaranteed protection on my behalf except when justified by law, and their affairs rest with Allah."
http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/muslim/001.smt.html#001.0033

Mohammed uppmuntrar till våldtäkt mot gifta kvinnor, tagna som krigsbyte: "...at the Battle of Hanain Allah's Messenger (may peace be upon him) sent an army to Autas and encountered the enemy and fought with them. Having overcome them and taken them captives, the Companions of Allah's Messenger (may peace te upon him) seemed to refrain from having intercourse with captive women because of their husbands being polytheists. Then Allah, Most High, sent down regarding that:" And women already married, except those whom your right hands possess (iv. 24)" (i. e. they were lawful for them when their 'Idda period came to an end)."
http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/muslim/008.smt.html#008.3432

Att det finns sjyssta kebabkockar bland muslimer beror på att alla inte tar religionen bokstavligt. Dessa ses dock som avfällingar av de troende muslimerna.

Anonym sa...

Mohamed Omar argumenterar att att kulturella orsaker ligger bakom morden/valdet, och inte religiösa. Jag finner inget i din argumentation som motsäger detta.

Din allmänna syn pa människor med avvikande religiös uppfattning skrämmer mej.

"Att muslimer som grupp inte bara är den sjysste kebabkocken på hörnet får inte komma som en överraskning för någon."

Kristna som grupp är inte bara tunnelseende bloggare, som tur är.

Ha en bra dag!

Anonym sa...

Tack för din artikel!
Fler måste våga säga sanningen om islam. Självklart är terrorism, hedersmord och annat pga islam.
Deras sk profet själv dödade, hade sex med barn (tom sin egen sons fru) och var en sexmissbrukare.
Han var gift 11 gånger.

Snälla ni muslimer som ofrivilligt fötts in i denna smutsiga sekt;
- Våga ta er ur och sprid sanningen om islam så andra kan befrias!
Jag lyckades! Och dör hellre än återvänder till den världen!


Det här är allt du behöver veta:
www.islamisbad.com

Anonym sa...

ja du Allan,
Hadither som du referera till har sammlats in under århundrade efter muhameds död. Dvs människor har åkt runt och sammlat in historier om vad han gjorde och sa (i hundra tusental). Sedan är det en hel vetenskap att reda ut sanningshalten osv om den är stark eller svag. Om jag ska va ärlig vet jag inte om de du skriver är "starka" eller "svaga".
Men det är ofta så att folk googlar upp div saker ofta ryckt ur dess sammanhang och presenterar det som om det är den stora dolda sanningen om Islam.
Förövrigt så tror jag du ska vara minst rädd för de som är "religösa", för de blir inte vilseledda som kanske en del ungdomar blir. Vare sig de gäller religon eller politik.

Staffan sa...

För mig som utomstående är det svårt att se några egentliga skillnader mellan kristendom och islam. Det är några smärre liturgiska detaljer som skiljer men åsikterna är desamma.

Anonym sa...

Staffan V: Har du lika svårt att se skillnad mellan ett tändstift och en fiskmås?

Det måste krävas en ansträngning för att lyckas undvika de väsentliga skillnaderna genom både grundskolan och den allmänna nyhetsrapporteringen.