fredag 11 januari 2008

Inga jävla skyskrapor!

Stockholm skönhetsråd har uttalat försiktigt positivt till en utbyggnad av Stockholms stadsprofil på höjden rapporterar Svenska Dagbladet. Här måste jag protestera: Inte vill vi ha en massa höghus i Stockholm, eller?

Artikeln i SvD:
http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_762609.svd

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jodå, visst vill vi ha skyskrapor i Stockholm. En modern och dynamisk storstad ska innehålla lite av varje, där gammalt blandas med nytt, så att man ser kontrasterna och lär sig att uppskatta karaktärsdragen hos de olika stilarna.

Stockholm är som sagt inget museum.

Anonym sa...

Givetvis vill man ha skyskrapor i Stockholm. Jag är bara rädd för att vad de här politikerna menar med skyskrapor är hus med ungefär samma höjdnivå som DN-skrapan och liknande.

Stockholm är en storstad - deal with it. Det är ungefär min attityd. Stockholm försöker leka småstad vilket går ut över invånarna. Jag pratar inte bara om skyskrapor utan om den här förbannade försiktigheten som finns inför allt. Våga bygg!

Tänk om den här debatten hade förts innan de stora kyrkorna byggdes, eller högre byggnader överhuvudtaget. Ska vi inte lämna nåt fotspår överhuvudtaget? Ska inte Stockholm utvecklas? För eller senare kommer skyskrapor ändå att vara en absolut förutsättning, varför inte börja arbetet med att skapa en riktig nordisk storstad redan nu?