onsdag 9 april 2008

Slussen

Peder Alton tar i DN ställning för en modernisering av Slussen:

Klöverbladen har gjort sitt. Det nya Slussen kommer att stå och falla med kvaliteten i varje enskild del, i nya byggnader, i den inre logistiken, i räcken och ytbehandlingar, i de partier som människor möter till vardags. Just där finns ännu alla möjligheter att driva projektet till internationell toppnivå.

Jag kan bara hålla med. Alternativet med en omstöpning av den nuvarande Slussen i modern tappning med en massa bilar kan inte betraktas som seriöst. På bloggen Slussenbiblioteket finns det intressanta förslag på hur man löser två av Stockholms stora arkitektoniska frågor år 2008; Stadsbiblioteket och Slussen. Läs, lyssna och lär.

Bort med biltrafiken från Stockholms stadskärna!

Peder Altons artikel i DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2961&a=685551

Bloggen Slussenbiblioteket:
http://www.slussenbiblioteket.se/

2 kommentarer:

Anonym sa...

White eller Nyréns förslag, kanske blanda lite.. låter det inte som att ingen är nöjd med någon av modellerna? Borde man då inte tänka om och lämna över till någon annan innan man bygger ett nytt slussen som alla fortfarande är missnöjda med?

reflexions of red sa...

Jovisst, men inga av de förslag som har presenterats tar itu med biltrafiken på ett radikalt sätt. Den är trots allt Stockholms största problem. Vad har alla människor från Järfälla, Norrtälje och Värmdö i stan att göra med deras stora stadsjeepar?

Av de nya förslagen som har presenterats så föredrar jag Bjarke Ingels. Även om han inte tar bort bilarna helt så syns de iaf inte så mycket.