lördag 5 april 2008

Alkohol mot marijuana

Varför dricker folk alkohol? Svaret på den frågan är väldigt enkel: -Det hjälper folk att slappna av. Problemet är att folk har svårt att kontrollera sin konsumtion. Speciellt är det här tydligt på våra breddgrader där folk tenderar att dricka starksprit. Bland alkoholforskare finns det en relativ konsensus om vid 0.55 promille är effekten på det centrala nervsystemet som högst. Då slappnar folk av som mest. Vid högre koncentrationer blir vi bara fullare och fullare och andra negativa effekter inträder på hjärnan. Alkohol är m.a.o. en otroligt stark drog.


En av fördelarna med alkohol är att det är vattenlösligt. D.v.s. att 24 timmar efter det att vi har druckit vårt sista glas alkohol så finns det inga spår kvar i kroppen. THC, den aktiva substansen i marijuana, är dock fettlösligt och bryts ner i kroppen med en halveringstid på ungefär 90 dagar. Det finns dessutom forskning som tyder på att marijuana kan leda till psykiska sjukdomar speciellt bland unga. Tittar man till statistiken så visar den däremot inte på ökande diagnoser av schizofreni även om andelen niondeklassare som uppgav att de någon gång konsumerat narkotika fördubblades under 1990-talet. Det finns också avancerad forskning som visar på godartade effekter av THC på vissa typer av lymfom och som aptithöjande medel hos AIDS-patienter och för patienter i terminala cancerfaser.


Så varför är då alkohol tillåtet medan marijuana är strängt förbjudet? Varför är opiater tillåtna som medicin medan THC inte är det? Idag är t.o.m. forskning med naturligt THC förbjudet, och de som arbetar med cannabinoidreceptorerna är hänvisade till syntetiska preparat därför att lagen säger att allt hanterande av THC är straffbart. Det här gäller även för svårt sjuka patienter. I ett ledarstick i Expressen tidigare i vintras berättade Isobel Hadley-Kamptz om en svårt MS-sjuk kvinna som hamnat i fängelse för att hon rökte marijuana. Det är helt uppåt väggarna och måste göras åt illa kvickt.


Ett japanskt pek som visar på alkoholens psykomotoriska effekter:
http://www.jstage.jst.go.jp/article/jjp/83/3/253/_pdf


En artikel i Aftonbladet som också talar om alkoholens optimala effekt:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article373308.ab


Statistisk årsbok för 2008 kapitel om Hälso och sjukvård:
http://www.scb.se/statistik/_publikationer/OV0904_2008A01_BR_21_A01BR0801.pdf


Socialstyrelsens statistikdatabas för slutenvårdsdiagnoser:
http://192.137.163.40/epcfs/FisFrameSet.asp?FHStart=ja&W=1280&H=800

Isobel Hadley-Kamptz ledare i Expressen:
http://www.expressen.se/1.1015772

Johan Simu är progressivast av alla. Han vill legalisera alla droger:
http://gronarealisten.blogg.se/1206792120_dr_rk_nnu_en_av_moral.html

1 kommentar:

Anonym sa...

Michel Fuchs.

Cannabis är förbjudet pga indoktrinering och skräckpropaganda startat av Usas rättevangelist Harry Antslinger med läkemedelsbolagen och andra som backade up honom så man ytterligare fick en chans att bedriva rovdrift på folks hälsa.
Medborgare från Mexiko var en stor del av Usas gästarbetande befolkning ,som var kända för att nyttja marijuana för att orka jobba på fälten under dom heta och tunga timmarna.
Så genom att förbjuda marijuana fick man alltså även en möjlighet att skuldsätta och kontrollera gästarbetarna ytterligare = Mera inkomster = Förbudet är ett rasistiskt påfund i första taget.

För att kunna göra detta behövdes självklart ett svart får först.

Så man plockade ut en man från Mexiko som hade gått bärsärkargång och dödat någon annan på EN BAR.

Ja just det en BAR där man serverar SPRIT.

Dessutom ánvänds förbudet som ett sätta att hindra folk att tänka fritt.det är ju allmänt känt att marijuana rökarna filosoferar mycket och gärna vill ändra på omgivningen och blir politiskt aktiva mot orättvisor osv osv mm.

Det är nog där skon klämmer hos våra ormar till politiker idag.

Att föredra en Thc Aminosyra Framför ett glas lösningsmedel är nog visdomens beslut.

Lagen är bara ett påhitt till att uppehålla dig med ekonomiska frågor runt ditt liv och matriella lustar till konsumtion så att du inte ska fundera på vad som pågår runtomkring dig (Zeitgeist).

För att börjar du ta en titt runtomkring dig så märker du att ledarna och makteliten är dom största brottslingarna i historian själva. (Mördare,Pedofiler,Korrupta osv osv)
Därav har alla ont om pengar och tid till att tänka ,känna och uppfostra sin familj.