torsdag 22 november 2007

Samarbeta mer med sd!

I gårdagens DN står att läsa att den Moderatledda kommunstyrelsen i Karlskrona har frångått sina principer om att inte lita på stöd från sd ifråga om nedläggning av en skola. Detta har lett till hetlevrade angrepp från Statsminister Reinfeldt som hävdar att Partistyrelsen har tagit fram ett dokument där det framgår att under inga omständigheter ska Moderater styra med stöd av Sverigedemokraterna.

Här är jag benägen att hålla med kommunpolitikerna som säger att det är för att rädda en skola som man gör detta och därmed inte strider mot uppgörelsen. "Vi vill inte bedriva sossepolitik", säger det moderata kommunalrådet K-G Svenson, "och det är därför jag har gjort den här uppgörelsen med sd".

Mannen har helt rätt tycker jag. Ska flera års sossepolitik vädras ut så krävs det nya lösningar, och i det läget kan man inte säga nej ens till stöd från sd. Kommunpolitik handlar ändå mest om personpolitik och att i sådant läge stoppa ner huvudet i sanden bara för att partiet har en annan åsikt i flyktingfrågan är helt snett. Därför håller jag med Gudmundson som på sin blogg har öppnat för möjligheten att samarbeta med sd.

Artikeln i DN:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=717329

Gudmundsons blogginlägg:
http://gudmundson.blogspot.com/2007_08_01_archive.html

Inga kommentarer: