onsdag 8 oktober 2008

Tom Friedman har helt rätt

Thomas Friedman skriver i New York Times apropå Sarah Palin:

Hur i hela världen kan konservativa kommentatorer utan att blinka skriva att den här kvinnan skall bli vice president i USA? Förstår inte dessa människor vidden av problemen som vårt land står inför just nu?

Friedman vänder sig huvudsakligen mot ett uttalande av Palin i debatten förra torsdagen då hon uttryckte sig tvivlande till huruvida det är patriotiskt att betala skatt eller inte. Friedman fortsätter:

Jag önskar att [Biden] hade ställt frågan: "Guvernör Palin, om det inte är att betrakta som patriotiskt att betala sina skatter vem skall då betala för den skottsäkra väst som skyddar din son i Irak? Vem skall betala för den massiva räddningsaktionen att rädda det finansiella systemet? Om det inte är från skatter så finns det bara två sätt att betala - antingen genom att trycka pengar eller att låna mer pengar. Tycker du att det är mer patriotiskt att låna pengar från Kina än att höja skatterna för vanliga amerikaner?

Kvinnan är en katastrof. Inte konstigt att John McCain fick beröm för sitt beslut att nominera henne till vice-presidentkandidat av Göran Persson i TV8:s Adaktusson nyligen.

Thomas Friedmans artikel i NY Times:
http://www.nytimes.com/2008/10/08/opinion/08friedman.html?_r=1&hp&oref=slogin

Lars Adaktusson intervjuar Sveriges tidigare Statsminister Göran Persson (080918):
http://viastream.player.mtgnewmedia.se/inner.php?TvSkin=tv8_swe&TvFlag=tv8

Inga kommentarer: