lördag 29 mars 2008

Skytte har en poäng...

Göran Skytte har en poäng när han säger:


När de närmar sig kärnvärden som så att säga ockuperats av socialdemokraterna, vänsteristerna, feministerna, då finner de inga egna ord och begrepp utan faller in i den gamla trallen. Och därför blir det ibland så att när dessa nymoderater försöker förnya sig, då låter det precis som något man till leda hört förut, från andra hållet.


Typ ”könsmaktsordning”.


Så gör aldrig socialdemokraterna. När de närmar sig borgerliga värderingar omformas det till socialdemokratisk retorik och politik. Politiken utvecklas, men väljarna känner oftast igen sig.


Idéen att ta sig över på motståndarens planhalva fungerade bra i valet 2006. Vi fick det efterlängtade vaktombytet som Sverige så desperat suktade efter. När vi nu skriver 2008 visar opinionsmätningarna att strategin inte fungerar lika bra längre. Statsvetaren Sören Holmberg säger att Alliansregeringen är "rökt".

Alla tror att de är uträknade. Läget för en come back har då aldrig varit bättre.

Göran Skyttes krönika i SvD:
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1030809.svd

3 kommentarer:

John Olsson sa...

Jag håller med Göran Skytte. Men problemet är mycket större än så.

Problemet här i Sverige är att flesta svenskar kan inte tänka utanför "boxen". Som en engelsman sa till mig efter en tid i Sverige: Alla svenskar vill bli kapitalister men dom tänker som socialister.

Alliansen skärpte sig bra innan valet och lyckades med att informera väljarna om hur sossarna ljuger, manipulerar och förvränger verkligheten. AMS arbetslöshets-statistik var ett bra exempel på detta.

Även om jag föredrar Alliansen före sossar och kommunister, så är jag besviken på nya regeringen då även dom tänker och pratar som socialister.

Jag föreslår att svenska politiker innan dom får bli medlem av en svensk regering först tar ett sabbatsår i länder som USA och kanske Australien så dom får lära sig tänka utanför "boxen".

Anonym sa...

"Vi fick det efterlängtade vaktombytet som Sverige så desperat suktade efter."

Eller som andra knappa halvan av Sverige såg det: "Det befarade vaktombytet som Sverige så intensivt ville undvika."

red sa...

I en intervju i Smålandsposten idag så slår Statsministern ifrån sig kritiken om den dåliga kommunikationen. Han säger att sakfrågorna är viktigare. Väl så, men Alliansen måste börja vinna tillbaka de väljare som har lämnat skutan. Tiderna (ekonomin) kommer inte att vara bättre 2010.

Artikeln:
http://www.smp.se/ledare/reinfeldts-resa-har-bara-borjat(548114).gm