måndag 26 januari 2009

Skjut ihjäl dem bara!

Den här bloggen handlar mest om olja och pengar, men idag tänkte jag gå ifrån ämnet och skriva om den snudd på fascistiska polisen i Sverige. Artikeln i Dagens Nyheter talar för sig självt - en 57-årig man blev ihjälskjuten av 10 poliser ute på Söderslätt.

Jag har absolut ingen aning om hur diskussionerna går i polishuset efteråt, men det verkar på mig som om de som utförde mordet (ja, jag kallar det så) hyllas som hjältar. Redan höga på anabola steroider och kokain så förstärks självkänslan av uppmuntrande kollegor och chefer, medan det egentligen borde vara tvärsom.

Jag kan förstå att det att det måste finnas någon som tar fast tjuvar och banditer i samhället, men jag har ingen förståelse för de personer som väljer den banan. Vad är det för problem ni har?

Fler som tänker som jag är en farlig tanke:
http://www.farlig.se/wordpress/2009/01/26/statens-dodliga-vald/

Prometheus:
http://prometheuslight.blogspot.com/2009/01/polisens-psykologiska-kompetens.html

Mattias Tengblad:
http://eyesx.com/svensk-polis-med-ratt-att-doda/

och Annica Tiger:
http://www.tiger.se/blog/archives/2009/01/verkanseld.html

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade uppgifter på att mannen (dvs polisen) alltid varit skjutglad, förstår inte att man får bli polis om man har det sinnet.

//http://www.Luffarn.com

Anonym sa...

det är hemskt att säga så herr Luffaren. De uppgifterna är helt felaktiga som du säger om polisen. Tycker ni som kritiserar polisen själva ska gå utbildningen o bli poliser. Vill gärna se hur ni hade reagerat om ni går in i huset (helt i enlighet med lagen. Se gärna polislagen 11§). En tankeställare: Mannen kommer rusandes mot dig med kniv i högsta hugg. Vad ska du göra?