onsdag 24 september 2008

John McCains groda

Valet i USA närmar sig nu med stormsteg trots att landet för ögonblicket upplever sin allvarligaste finanskris på närmare 80 år. Presidentvalskampanjen har därför tagit en kortare paus och kandidaterna har haft tid på sig att samla styrkorna, men gud vet vad John McCain tänkte när han skrev den här artikeln i tidsskriften Contingencies. Han diskuterar framtiden för sjukförsäkringssystemet och kommer fram till den här häpnadsväckande slutsatsen:

...att öppna vårt sjukförsäkringssystem för mer landstäckande konkurrens, som vi har gjort under det senaste decenniet inom bankväsendet, skulle ge större utrymme för innovativa produkter som inte är kännetecknade av statlig reglering...

Menar han verkligen allvar med det han säger eller är han ett lika dåligt skämt som Sarah Palin?

via James Fallows

Fler bloggar om John McCain är Markos blogg om USA, Jag vet, Erik Wiman, Magasinet Neo, och Enn Kokk

2 kommentarer:

Daniel sa...

Bara lite dåligt timing. Förutom att han förstås inte skrivit det själv själv som Fallows nämner. Någon namnlös medarbetare har skickat in den i hans namn och hade "lite" otur som sagt med timingen...

Det där med "innovativa produkter" är också bra eftersom ingen riktigt haft koll på vad dessa innovativa produkter egentligen har inneburit.

red sa...

Visst är det så, men läser han inte det som han ger ut i sitt eget namn? Hur kan McCain-kampanjen tala om bankinstitutionerna som en förebild när den ena banken efter den andra går under?

Jag vidhåller att John McCain är ett stort skämt som borde se sig om efter en plats på ålderdomshemmet!